Kadegriend

Het huidige gebouw aan de Kadegriend 1-21 wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw woonzorg gebouw met ca. 110 eenheden voor ouderen, zorgbehoevenden, mensen met dementie of mensen die moeten herstellen van een operatie.

Wat is de status van de plannen?

Momenteel is er een schetsmodel gemaakt waar u op kunt reageren. Er is nog geen definitief ontwerp gemaakt en ook nog geen vergunning aangevraagd.

Waar kunnen we de plannen inzien?

Op onze website vindt u enkele impressies van het plan om omwonenden en belanghebbenden inzicht te geven in de beoogde ontwikkelingen. 

Wat is de planning?

In het najaar van 2021 komen we bij u terug met het plan verder uitgewerkt. Vervolgens zullen we het vergunningsproces opstarten en hopen we rond de zomer van 2022 te kunnen starten met de sloop van het huidige gebouw en nieuwbouw van het project.

Hebben wij als omwonenden nog inspraak?

U kunt de huidige plannen bekijken op deze website en uw op- of aanmerkingen of vragen indienen via het reactieformulier. Wij zullen reageren op de binnengekomen vragen en opmerkingen en een samenvatting inclusief antwoorden op deze website plaatsen. Wij nemen uw input mee bij de verdere uitwerking van het plan. (Direct omwonenden hebben ook een uitnodiging gekregen voor een digitale bijeenkomst.)

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?

Hier is momenteel nog geen informatie over te geven. Zodra hier meer informatie over is zullen we dit melden op deze website. 

Kan dit niet op een andere locatie?

Kadegriend 1-21 is een zeer geschikte locatie, o.a. vanwege de nabijheid van de supermarkt, een bushalte en het gezondheidscentrum.

Hoe hoog wordt het gebouw?

In het huidige planconcept telt het gebouw 8 lagen aan de zijde van het water, 3 lagen in het midden en 5 lagen aan de zijde van de Jaagmeent. Voor meer informatie over het volume bekijk de presentatie op deze website.

Krijg ik straks nog wel zon in mijn tuin?

Door het gebouw zoveel mogelijk richting de Oosterdreef te positioneren en door een geleding aan te brengen in de hoogtes van het gebouw zal de schaduwwerking ten opzichte van het huidige gebouw nauwelijks over de meest dichtbijgelegen tuinen vallen. De schaduw aan de zijde van het water zal vanwege de hoogte van dat deel van het gebouw wel meer zijn dan op dit moment. Zie hiervoor de presentatie op deze website.  

Kijken de bewoners straks zo bij mij naar binnen of mijn tuin in?

Om het gevoel van privacy voor de bestaande woonwijk te optimaliseren proberen we rekening te houden met het beperken van inkijk door de buitenruimtes op de juiste plekken te positioneren. 

Daarnaast is de afstand tussen het gedeelte van het gebouw aan het water (het hoogste deel van 8 lagen) en de dichtstbij gelegen woning ca. 34 meter. Dit is een afstand waarop geen sprake meer is van inkijk. Ter vergelijk: de afstand tussen de twee achtergevels in de bestaande woonwijk is ca. 23 meter.

Waar gaan de nieuwe bewoners en hun bezoek parkeren?

Wij ontwikkelen een plan met een sluitende parkeerbalans volgens het beleid van de gemeente Almere. Dat betekent dat bewoners en bezoekers van de nieuwbouw op eigen terrein gaan parkeren. We zorgen ervoor dat de parkeergelegenheid bij het pand voldoende is voor de toekomstige bewoners, bezoekers en personeel. (In de regel bezit de toekomstige doelgroep van het nieuwe zorgcomplex overigens geen auto.)

Disclaimer: deze beelden geven niet accuraat weer hoe het gebouw straks zal worden. Dit zijn nog schetsen.

Klik hier voor de presentatie van 28 juni 2021

Heeft u vragen over dit project?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.